Ciucă: Prezența uneia dintre cele mai importante bănci japoneze în România confirmă profilul atractiv ca destinație de investiții

Ciucă: Prezența uneia dintre cele mai importante bănci japoneze în România confirmă profilul atractiv ca destinație de investiții

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Consiliului Director al Băncii Japoneze de Cooperare Internațională, Tadashi Maeda, ocazie cu care au fost analizate oportunitățile de finanțare a proiectelor din domeniul energiei și infrastructurii feroviare și rutiere.

Ciucă, întâlnire cu Tadashi Maeda FOTO: GOV.RO

Nicolae Ciucă a salutat interesul JBIC pentru susținerea proiectelor de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi. De asemenea, acesta a precizat că prezența băncii japoneze în România confirmă rolul atractiv a țării noastre ca destinație de investiții.

“Salutăm interesul manifestat de JBIC, una dintre cele mai importante bănci japoneze, pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi. Atât energia eoliană, cât și cea obținută prin hidrogen reprezintă soluții, alături de reactoarele modulare de mici dimensiuni, pe care le putem accesa împreună cu partenerii niponi. Pe de altă parte, proiecte precum podul de la Brăila, calea ferată Pașcani-Chișinău sau realizarea magistralei de metrou M6 pot consolida dezvoltarea economică a României și a regiunii. Prezența acestei bănci japoneze în țara noastră confirmă profilul atractiv al României ca destinație de investiții, inclusiv pentru companiile nipone”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă. 

Potrivit comunicatului de presă transmis de Guvern, o atenție specială „a fost acordată dezvoltării potențialului generat în sectorul IT, în acest sens fiind menționate oportunitățile oferite de înfiinţarea unui fond de investiții pentru start-up-uri, la care să aibă acces specialiștii români și companiile din țară, a căror finanțare poate crește prezența lor pe scena europeană și internațională”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”