Ciuca: Susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9,000 de lei

Ciuca: Susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9,000 de lei

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri seara că propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu va fi susţinută.

Nicolae Ciucă. FOTO Facebook

Premierul Nicolae Ciucă (președinte PNL) a anunţat că cel care va depune acest amendament în numele liberalilor este liderul deputaţilor PNL din Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache.

„În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui!”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Partidele Coaliției deja iau distanță de modificarea adusă Codului Penal în Senat, prin impunerea unui prag de 250.000 de lei la abuzul în serviciu, cu toate că aleșii Puterii au votat la unison prevederea. Mai mult, Ministerul Justiției vine cu un prag de 27 de ori mai mic.

Amendamentul depus de grupurile parlamentare ale PSD, PNL și UDMR definește abuzul în serviciu drept „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a Guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau un alt act normativ care, la data adoptării, avea putere de lege ori îl îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice”,infracţiunea fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Un alt amendament prevede că dispoziţiile privind cuantumul pagubei nu se aplică dacă făptuitorul a mai comis o faptă de abuz sau neglijenţă în serviciu într-un interval de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...