Clinicile medicale private, full de rezervări pentru teste COVID-19. Românii trebuie să aștepte până la două săptămâni pentru a verifica dacă au coronavirus

Clinicile medicale private, full de rezervări pentru teste COVID-19. Românii trebuie să aștepte până la două săptămâni pentru a verifica dacă au coronavirus

Românii pot prinde cu greu un loc la clinicile medicale private pentru a-și face testul COVID-19. Fie că au nevoie pentru a pleca în vacanță, în țări care au impus restricții României, fie din precauție, românii sunt nevoiți să aștepte aproape două săptămâni pentru a afla dacă au sau nu coronavirus.

G4Media.ro  a sunat la câteva clinici private din țară pentru a verifica disponibilitatea acestora pentru programări la testarea RT-PCR pentru coronavirus.

În cele mai multe dintre cazuri, rezultatele testelor vin după ce termenul de valabilitate va fi expirat deja pentru persoanele care vor să călătorească, spre exemplu, în Grecia. Prețurile testelor pentru coronavirus sunt aliniate la clinicile private consultate de G4Media și variază foarte puțin, de la 340 la 390 de lei.

La Sanador București prima programare disponibilă este abia în 9 august, iar un test pentru coronavirus costă 390 de lei, iar rezultatul este furnizat în 24 de ore.

La clinica Medlife din Constanța, primul loc disponibil pentru un test coronavirus este abia în luna octombrie, iar termenul de prelucrare a analizei este de 4 zile lucrătoare.

La clinicile Regina Maria din Cluj prima programare disponibilă este joi, 30 iulie, dar rezultatul este emis în 72 de ore (fără sâmbătă și duminică), adică exact termenul limită de valabilitate al testelor pentru persoanele care vor să călătorească în Grecia. Un test costă 390 de lei.

La Medlife Iași, prima programare disponibilă este miercuri, 29 iulie, dar rezultatele testelor vin în 5 zile și, deci, nu pot fi luate în considerare de autoritățile elene. Un test costă 340 de lei.

La clinicile Regina Maria din Craiova, există posibilitatea de a face un test coronavirus abia în 5 august, iar acesta costă 390 de lei. Rezultatele vin, însă, în 72 de ore de la recoltare, exceptând ziua în care a fost luată proba, deci expiră termenul de valabilitate pentru, spre exemplu, o excursie în Grecia.

Context

De precizat că de marți, 28 iulie, românii nu vor mai putea intra în Grecia decât dacă vor putea să demonstreze, printr-un test RT PCR, că nu sunt infectați cu coronavirus.

Decizia autorităților elene este valabilă atât pentru cei care călătoresc cu avionul, cât și cu mașina, iar testul trebuie făcut cu maximum 72 de ore înainte de a trece granița.

Decizia este valabilă până în 4 august, dată după care autoritățile de la Atena vor decide dacă prelungesc sau nu restricția, în funcție de cum va evolua criza COVID-19 în România.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro