Cluj: Protest al mămicilor, împotriva OUG privind codurile penale

Cluj: Protest al mămicilor, împotriva OUG privind codurile penale

Câteva zeci de mămici au venit, vineri, în Piața Unirii din centrul orașului Cluj-Napoca, cu cărucioarele sau însoțite de copii mici pentru a protesta față de ordonanța de urgență pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Femeile au spus că au ales această modalitate, pe care o consideră 'protest în tura de dimineață', pentru că vor să își arate solidaritatea față de manifestanții care participă de câteva zile la marșurile din Cluj-Napoca și alte mari orașe ale României.

'Îi susținem, astfel, pe soții noștri. Refuzăm acest abuz, această OUG care nu trebuie să rămână. Nu dorim ca țara noastră să fie bazată pe legi care promovează corupția și îi scapă pe cei care au săvârșit fapte ilegale. Ar fi un exemplu nepotrivit pentru copiii noștri și nu dorim să îi creștem în această conjunctură', a spus una dintre mămici.

Unele dintre mame au spus că au participat la protestele de seară sau că și-au dorit să facă acest lucru, dar că au fost intimidate de declarațiile din ultimele zile făcute în media și pe rețelele de socializare, care arătau că aducerea copiilor în coloanele sau adunările de manifestanți poate fi periculoasă pentru cei mici.

'Am tot fost intimidate în ultimele zile pentru că am ieșit la proteste. S-a reproșat faptul că ne ținem copiii în frig. Or copiii trebuie să iasă afară, îi ținem în marsupii care rezistă la minus 15 grade. Vrem și noi abrogarea OUG privind Codurile și un viitor mai bun pentru copiii noștri', a spus Nina Stănică, organizatoarea protestului, și mama unui băiețel de câteva luni.

Femeile s-au strâns în centrul orașului, unde există un mare spațiu pietonal, și au adus cu ele pancarte cu mesaje precum 'Mai pașnic de atât nu se poate', 'Jos ordonanța', 'România nu este a noastră, ci a copiilor noștri', 'Refuz acest abuz'.

Protestul mămicilor este programat să se încheie în jurul orei 15,00.

AGERPRES / (A — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”