CNA a acordat licenţă unei noi televiziuni de documentare româneşti, Cinethronix

CNA a acordat licenţă unei noi televiziuni de documentare româneşti, Cinethronix

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat licenţă cu difuzare prin cablu televiziunii de documentare Cinethronix din Constanţa, care va emite în Bucureşti, în zona de sud-est a României şi în Bulgaria.

Consiliul a fost de acord, în unanimitate, cu acordarea unei licenţe societăţii Cinethronix Television Production SRL din Constanţa pentru televiziunea Cinethronix care va avea un format tematic, urmând să difuzeze filme documentare româneşti. Televiziunea va începe să emită în maximum două luni.

Administratorul şi unicul acţionar al societăţii, Cosmin Nicolescu, a fost prezent la şedinţa CNA de marţi, pentru a-şi susţine solicitarea. Acesta a declarat că societatea pe care o deţine este o casă de producţie de documentare cu tematica românească şi funcţionează de 11 ani, adăugând că o parte din documentarele realizate de aceast studio de producţie sunt deja difuzate de aproximativ 30 de televiziuni locale, precum Travel Mix, Naşul TV şi Neptun TV.

Potrivit solicitării, Cinethronix va avea ca zonă de difuzare locală oraşul Bucureşti, iar ca zona regională, judeţele Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Buzău, Teleorman şi Dâmboviţa. De asemenea, televiziunea va emite la nivel internaţional în Bulgaria.

În Bucureşti va emite cu ajutorul societăţilor de cablu Star Design I&E SRL şi Tennet Telecom SRL, iar în celelalte localităţi, prin intermediul altor societăţi, precum: Intersat SRL, GMG Computers SRL, Danmark Comp SRL, Oanţă SRL, TV Sat 2002 SRL, Lidas Prod SRL. Totodată, retransmisia semnalului pe teritoriul Bulgariei va fi asigurată de LAFI Ltd, BDIN BG Com Ltd, Nordelink Bulgaria Ltd. Aceşti distribuitori acoperă 32 de localităţi din Bulgaria.

Cinethronix va avea o producţie proprie de 80% (20% programe educative, 60% culturale) şi va difuza 20% producţii ale altor producători.

Din cele 24 de ore/ zi de program, 12 ore vor fi reprezentate de reluări.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 VIDEO De văzut!