CNA: Realitatea Plus - amendată cu 15.000 de lei

CNA: Realitatea Plus - amendată cu 15.000 de lei

Astfel, postul de televiziune a primit o amendă de 10.000 de lei pentru ediţia din 6 februarie a emisiunii "Culisele Statului Paralel", în cadrul căreia au fost încălcate prevederile din Legea audiovizualului conform cărora "toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze liberă formare a opiniilor", arată un comunicat al CNA transmis AGERPRES .

Printre titlurile afişate pe ecran s-au numărat "Georgescu dezvăluie planul resetării României", "Georgescu: România acceptă supusă orice din partea NATO", "Georgescu: Scutul Deveselu e o ruşine diplomatică", aminteşte sursa citată.

Postul Tv a mai primit o amendă de 5.000 de lei, deoarece în emisiunea "Legile Puterii" din 10 februarie nu au fost respectate dispoziţiile din Decizia CNA privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora, 'în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere'.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!