CNCAV despre persoana cu reacţie adversă severă post-vaccinală: Starea de sănătate este stabilă

CNCAV despre persoana cu reacţie adversă severă post-vaccinală: Starea de sănătate este stabilă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a informat luni că starea de sănătate a persoanei care a avut o reacţie adversă severă în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin împotriva COVID-19 este stabilă, conform informaţiilor transmise, iar pacientul este "atent monitorizat" de cadrele medicale de specialitate din Secţia Anestezie - Terapie Intensivă (ATI).

Potrivit CNCAV, pe baza informaţiilor puse la dispoziţie până în prezent, se concluzionează că deteriorarea stării pacientului este cauzată de "progresia bolilor cronice de fond dezechilibrate anterior vaccinării", iar asocierea cu vaccinarea reprezintă un eveniment "coincident".

"Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) au efectuat verificări în cazul unei persoane care a prezentat un eveniment advers sever, după administrarea dozei de rapel cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Potrivit datelor puse la dispoziţie de DSPMB, este vorba despre un pacient în vârstă de 64 de ani, cu multiple boli cronice, aflat în procedură de dializă cronică, căruia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer (Comirnaty), la data de 26 ianuarie a.c., iar doza a II-a, în ziua de 16 februarie a.c., la un centru de vaccinare deschis în proximitatea cabinetului în care făcea dializă", informează CNCAV într-un comunicat remis presei.

Conform aceleiaşi surse, după rapel, pacientul a fost supravegheat conform procedurilor timp de 15 minute, perioadă în care starea sa de sănătate a fost bună. Ulterior, acesta s-a deplasat într-un corp alăturat al clădirii centrului de vaccinare pentru efectuarea şedinţei de hemodializă.

"Înainte de începerea procedurii, pacientul prezenta o stare generală bună, cu uşoară dispnee şi tensiune arterială crescută, simptomatologie asociată cu afecţiunile preexistente. S-a decis începerea procedurii de hemodializă, însă în timpul acesteia starea generală a pacientului s-a agravat. Echipa medicală a intervenit imediat, l-a stabilizat şi a solicitat transportul de urgenţă a pacientului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. În prezent, starea de sănătate a pacientului este stabilă, conform informaţiilor transmise, fiind atent monitorizat de cadrele medicale de specialitate din Secţia Anestezie - Terapie Intensivă (ATI)", afirmă sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /