Coadă de câţiva kilometri pe Transfăgărăşan. Aglomeraţia, în apropiera Bâlea Lac

Coadă de câţiva kilometri pe Transfăgărăşan. Aglomeraţia, în apropiera Bâlea Lac

Pe pagina de Facebook Meteoplus a fost postată un clip video în care se vede coada de maşini care înaintează cu câţiva kilometri pe oră. „E august şi e week-end. Asta se întâmplă de obicei în această perioadă”, confirmă Marius Olaru, managerul Bâlea Turism, citată de G4Media.

Şoseaua Transfăgărăşan sau DN 7C porneşte din localitatea Bascov, judeţul Argeş, lângă Piteşti. Traseul merge spre nord şi se termină în localitatea Cârţişoara, aflată la 50 de kilometri de Sibiu şi 104 kilometri de Braşov. Traseul are 151 de kilometri şi urcă până la altitudinea maximă de 2042 de metri, la Bâlea Lac.

Sunt mai multe atracţii turistice, acestea începând cu Curtea de Argeş, cetatea Poenari, Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Bâlea Lac şi multe altele.

O porţiune de 27 de kilometri din Transfăgărăşan este închisă timp de opt luni pe an, iarna şi primăvara, datorită pericolului de avalanşe sau căderi de stânci. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu).

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate