Cod galben de furtuni și ploi abundente în jumătate din țară. Vremea va fi instabilă, sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a țării

Cod galben de furtuni și ploi abundente în jumătate din țară. Vremea va fi instabilă, sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a țării

Cod galben de furtuni și ploi abundente în jumătate din țară. Vremea va fi instabilă, sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabil în aproximativ jumătate din țară de sâmbătă, ora 15.00, până duminică, ora 04.00. De asemenea, o informare meteo avertizează că instabilitatea atmosferică se va manifesta de mâine la prânz și până duminică seara în cea mai mare parte a țării.

Potrivit codului galben, în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei.

Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și punctiform 35...40 l/mp.

ANM a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă de sâmbătă, ora 12.00, până duminică ora 18.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa