Codrin Ştefănescu, despre afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga: Nu mai putem sta cu braţele încrucişate

Codrin Ştefănescu, despre afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga: Nu mai putem sta cu braţele încrucişate

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a calificat, luni, drept "cutremurătoare" afirmaţiile făcute de procurorul Mihaiela Moraru Iorga referitoare la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţinând că instituţiile abilitate ar trebui să ia măsuri.

"Trebuiau luate măsuri concrete (...). În fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noştri şi vânătoarea continuă, continuă, continuă în mod abuziv, ilegal, pe lângă Constituţie şi nu mai putem sta chiar aşa, cu braţele încrucişate. (...) Ceea ce spunea doamna Iorga este cutremurător. Adică ei discutau la nivelul ăla cum să facă dosare penale unor miniştri pe care bănuiau ei că am putea noi să-i promovăm prim-miniştri. Mai este o înregistrare făcută tot la ei, în care doamna Kovesi cere decaparea primului-ministru pe motiv că trebuie să dărâme Guvernul. Adică sunt lucruri atât de incredibile într-o ţară europeană şi într-o ţară care şi-a câştigat democraţia prin sânge acum 28 de ani", a declarat Codrin Ştefănescu, la sediul PSD.

În opinia sa, instituţiile din sistemul de justiţie ar fi trebuit deja să reacţioneze după dezvăluirile făcute în ultimele luni în comisiile parlamentare de anchetă.

"Când ai înregistrări din interiorul şedinţei cu procurorii sau vine doamna Iorga sau domnul Ţuluş, care au fost până mai ieri adjuncţii doamnei Kovesi, când vin oamenii din sistem, cum vine domnul Dragomir, care a fost adjunctul lui Coldea, când vin la comisii speciale în Parlament şi spun lucruri cutremurătoare, atât de cutremurătoare încât membrii comisiei, indiferent de partid, au cerut de nu ştiu câte ori pauză pentru că au fost şocaţi de declaraţiile făcute acolo şi de Udrea şi de Dragomir şi de fostul şef al SRI Alba şi aşa mai departe. Adică toate chestiile astea se adună, se adună, se adună şi, în acelaşi timp, în sistem lumea tace, tace, tace", a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...