Comisarul european pentru servicii financiare, britanicul Jonathan Hill, și-a anunțat demisia

Comisarul european pentru servicii financiare, britanicul Jonathan Hill, și-a anunțat demisia

Comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară și piețe de capital, britanicul Jonathan Hill, și-a anunțat sâmbătă demisia în urma rezultatului referendumului din Marea Britanie, informează Reuters și AFP.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegătorii din Marea Britanie au votat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

"Nu cred că este corect ca eu să continui în calitate de comisar britanic ca și cum nimic nu s-a întâmplat. De aceea, i-am spus președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că voi demisiona", a explicat Jonathan Hill într-un comunicat de presă.

"La fel ca mulți oameni din Bruxelles și Marea Britanie sunt evident dezamăgit de rezultatul referendumului. Aș fi dorit să se încheie altfel, dar populația Marii Britanii a luat o decizie diferită și așa funcționează democrația", a adăugat Jonathan Hill.

În vârstă de 55 de ani, Jonathan Hill, un profesionist în domeniul relațiilor publice și fost lider al Partidului Conservator în Camera superioară a Parlamentului britanic, a urmat exemplul premierului David Cameron, care a demisionat în urma referendumului de joi.

În replică, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat dispus să analizeze numirea unui nou comisar britanic în echipa sa după demisia lui Jonathan Hill.

"Președintele Juncker este dispus să discute rapid cu premierul britanic posibilele nume pentru un comisar de naționalitate britanică, precum și alocarea unui posibil portofoliu", se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În ceea ce privește postul rămas liber ca urmare a demisiei lui Jonathan Hill, acesta va fi ocupat de vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…