Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 îi solicită ministrului Justiției un punct de vedere cu privire la Kovesi

Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009 va trimite o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, prin care îi va cere să exprime un punct de vedere cu privire la faptul că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat să se prezinte la audierile din Parlament.

 "Cred că atunci când este vorba despre persoane care sunt într-o funcție publică, sunt plătite din bani publici, este normal să colaboreze cu instituția Parlamentului. Cred că vorbim de un principiu, cred că vorbim de respectul față de Parlament, față de autoritatea Parlamentului și vă mărturisesc că am studiat legile de funcționare a comisiilor de anchetă din alte țări și lumea nu poate să conceapă cum și de ce cineva nu ar veni și nu ar colabora cu Parlamentul. Este bine de menționat că nu este vorba de comisia noastră de anchetă, vorbim de un principiu, vorbim de autoritatea și suveranitatea Parlamentului și de faptul că avem o decizie a CCR fără echivoc. Legea spune că ministrul Justiției exercită controlul ierarhic asupra procurorilor, totodată avem în Legea 303 articolul 99 care vorbește de nerespectarea deciziilor CCR și a hotărârilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe asta se va baza adresa noastră", a spus președintele comisiei de anchetă, Oana Florea, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că membrii comisiei vor trimite ministrului Justiției o scrisoare "tehnică", argumentată juridic, cu decizia CCR, cu legislația în vigoare, cu atribuțiile pe care le are ministrul Justiției, expunând faptul că procurorul șef al DNA a fost invitată de mai multe ori la comisie, dar nu a venit iar ministrul Justiției trebuie să decidă în consecință.

"Noi nu putem nici să stabilim sancțiuni, ci doar să expunem o situație de fapt. Decizia finală îi aparține ministrului Justiției", a menționat Florea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I