Compania Johnson & Johnson solicită utilizarea în regim de urgenţă în SUA a vaccinului său anti-COVID-19

Compania Johnson & Johnson solicită utilizarea în regim de urgenţă în SUA a vaccinului său anti-COVID-19

Compania americană Johnson & Johnson a depus o cerere la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA pentru autorizarea utilizării în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19, administrat într-o singură doză, relatează dpa.

"Cererea companiei se bazează pe eficienţa şi siguranţa datelor din faza a 3-a a studiului clinic ENSEMBLE, demonstrând că vaccinul în doză unică a îndeplinit toate punctele finale cheie primare şi secundare", a afirmat compania într-un comunicat.

"Compania se aşteaptă să aibă produsul disponibil pentru a fi livrat imediat după autorizare", se arată în comunicat.

Directorul ştiinţific al Johnson & Johnson, Paul Stoffels, a declarat că cererea reprezintă un pas esenţial către reducerea poverii bolii pentru oameni la nivel global şi stoparea pandemiei.

Vaccinul care se administrează într-o singură doză s-a dovedit eficient în proporţie de 72% în SUA şi 66% în general în protejarea împotriva cazurilor moderate până la severe de COVID-19, potrivit Johnson & Johnson.

Vaccinul s-a dovedit a fi eficient după 28 de zile de la inoculare şi 85% eficient în prevenirea cazurilor severe de COVID-19 în toate regiunile studiate, a precizat compania săptămâna trecută.

Depozitarea acestui vaccin poate fi realizată în frigidere obişnuite, spre deosebire de alte vaccinuri ce pot fi păstrate doar la temperaturi extrem de scăzute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”