Condițiile puse de PNL pentru asumarea măsurilor fiscale

Condițiile puse de PNL pentru asumarea măsurilor fiscale

PNL a transmis că va apăra sub orice formă cota unică de impozitare, cota de 8% a impozitului pe dividende şi pragul de 500.000 euro pentru microîntreprinderi. De asemenea, o altă condiție este impunerea unui plafon CASS nivelul profesilor liberale și a PFA-urilor.  

FOTO Inqua Photos

„1. PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare;

2. PNL va susține întreprinzătorii și mentinerea cotei actuale de 8 la sută a impozitului pe dividende, și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru micro întreprinderi;

3. PNL susține păstrarea cotei de TVA;

4. PNL susține plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România;

5. PNL va sustine profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri;

6. Sustinem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România”, a transmis partidul.

Decizia a fost luată în partid în contextul agreării privind asumarea măsurilor fiscale de către Guvern. 

Conducerea PNL a votat asumarea răspunderii pe măsurile fiscale, destinate unei colectări mai bune la bugetul de stat și scăderi a cheltuielilor, în contextul problemei privind încadrarea în deficitul bugetar.

Șeful PNL s-a arătat încrezător în înțelegerea colegilor de guvernare. „Nu cred că nu vom ajunge să convenim pe aceste linii roșii. Sunt principii pe care le agreăm și sunt convins că, așa cum îl știu eu pe premier și cum am discutat cu conducerea PSD, cu toții înțelegem impactul mediului de afaceri dacă ne ducem doar pe măsuri fiscale”, a mai spus șeful PNL.   

În cazul continuării unor evetuale revolte din partea membrilor PNL, șeful partidului a anunțat sancțiuni. 

„Da, vor există. Este o disciplină de partid. Este important să avem aceste dezbateri. După ce am încheiat și ajungem în acest for și supunem la vot o decizie, toată lumea trebuie să treacă la îndeplinire, cine nu, va suportă măsurile stabilite în regulamentul de funcționare al PNL și nu avem niciun motiv să nu le aplicăm”, a susținut Nicolae Ciucă, întrebat dacă vor există sancțiuni pentru liberalii care nu se supun.

Ce a transmis Ciolacu la Bruxelles

În încercarea de a convinge Bruxelles-ul cu privire la o încadrare într-un deficit bugetar mai mare decât cel asumat inițial pentru a nu pierde banii din PNRR, Guvernul își va asuma răspunderea pentru măsurile fiscal-bugetare propuse în cadrul discuțiilor cu experții europeni. 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, după vizita de la Bruxelles, că experții din Comisia Europeană au arătat flexibilitate și vor propune Consiliului o modificare a planului privind descreșterea deficitului la 3%, așa cum este în plan pentru anul viitor.

De altfel, guvernanții au încercat să convingă și asupra unei depășiri de un procent a deficitului asumat pe anul acesta, explicând situația economică cauzată de războiul de la granița țării.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat