Conflict între primul-ministru și fostul prim-ministru al Estoniei cu privire la alegerile pentru PE

Conflict între primul-ministru și fostul prim-ministru al Estoniei cu privire la alegerile pentru PE

Kaja Kallas i-a cerut lui Andrus Ansip să nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

Andrus Ansip. Foto: Arhiva Adevărul

Premierul estonian Kaja Kallas este în conflict cu fostul prim-ministru Andrus Ansip în privința alegerilor pentru Parlamentul European, relatează portalul de televiziune și radio de stat estonian, ERR . Potrivit acestuia, Kallas i-a cerut lui Ansip, care este membru al Parlamentului European, să nu se prezinte la următoarele alegeri. „V-ați folosit poziția în Parlamentul European doar pentru discursuri politice și pentru a împinge guvernul și partidul dumneavoastră în necazuri. <...> Când partidul merge bine, ești calm și aștepți șansa. Când partidul este în vremuri dificile, ești unul dintre primii care i-a dat public cu piciorul”, a spus premierul, citat portal.

Cu toate acestea, Andrus Ansip a declarat că spusele lui Kallas nu îl vor forța să renunțe la dreptul său de a candida la Parlamentul European, dar nu intenționează să urmărească în tăcere deteriorarea economiei Estoniei și scăderea bunăstării oamenilor și va adera la opiniile sale, scrie ERR. "Estonia are nevoie de un șef de guvern de încredere. Absența lui în situația actuală reprezintă o amenințare la adresa securității", a spus fostul prim-ministru, citat de portal.

Carta Partidului Reformist prevede că un membru al partidului are dreptul de a nu fi de acord cu politica actuală a partidului, motiv pentru care Andrus Ansip a subliniat că are dreptul de a candida pentru Parlamentul European. El va lua o decizie finală la sfârșitul lunii martie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

2 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

3 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

4 Răsturnare de situație? / Suplimentul folosit de Simona Halep ar conține „ingrediente chinezești necunoscute”

5 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune