Consiliul Concurenței vrea să lanseze un monitor al prețurilor pe piața combustibililor până la finalul acestui an

Consiliul Concurenței vrea să lanseze un monitor al prețurilor pe piața combustibililor până la finalul acestui an

Consiliul Concurenței vrea să extindă, în acest an, monitorul prețurilor la nivel național și, în paralel, să introducă un instrument similar pentru compararea prețurilor la combustibili, a declarat marți președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

"Dacă lucrurile merg bine, aș vrea să extindem monitorul prețurilor la nivel național până la sfârșitul acestui an. (...) Am vrea să facem ceva similar pe piața combustibililor, tot în acest an, în paralel, să ne asigurăm că există un instrument prin care consumatorii pot să compare prețurile", a explicat Chirițoiu.

Potrivit acestuia, instituția pe care o reprezintă mai are în plan, anul acesta, să finalizeze investigațiile pe zona financiară. Printre acestea se află și cea referitoare la piața RCA, având în vedere că plafonarea tarifelor expiră peste o lună și jumătate, astfel încât este necesară o combinație de acte legislative care să ducă la stabilizarea pieței.

De asemenea, Consiliul Concurenței lucrează la o serie de investigații pe piața licitațiilor, dar și în sectorul farmaceutic. "Scopul nostru pe zona farmaceutică este să vedem o mai mare penetrare a medicamentelor mai ieftine, generice. Am inițiat o investigație sectorială pentru a face o serie de recomandări Guvernului pe acest domeniu", a mai spus președintele Consiliului Concurenței.

El a menționat faptul că așteaptă definitivarea legislației în domeniu, după amânările de anul trecut.

Consiliul Concurenței a lansat, la finele lunii noiembrie 2016, platforma online "Monitorul prețurilor", care oferă posibilitatea cumpărătorilor să compare tarifele la produse alimentare de bază comercializate de către retaileri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu