Consiliul de Administraţie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind şefia televiziunii. Candidaţii propuşi, la paritate

Decizia privind şefia TVR a fost amânată miercuri, în condiţiile în care nu a existat majoritate în Consiliul de Administraţie pentru niciuna dintre propuneri, membrii CA având termen şapte zile pentru a ajunge la un acord.

Consiliul de Administraţie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind şefia televiziunii. Candidaţii propuşi, la paritate (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu. "Până nu există o majoritatea în CA, comisiile nu pot lua o decizie. Se vede clar că există un blocaj politic. Politicul nu trebuie să se mai amestece", a declarat Ştirbu.

Consiliul de Administraţie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind numirea unui preşedinte al TVR, în lipsa reprezentantului UDMR, candidaţii propuşi au primit un număr egal de voturi, şase la şase.

Iniţial, în şedinţa CA TVR de miercuri dimineaţa lupta s-a dus între Radu Carp (susţinut de PNL) şi Doina Gradea (susţinută de PSD), fiecare dintre ei primind câte şase voturi.

După retragerea lui Radu Carp şi autopropunerea Monicăi Ghiurcă pentru funcţia de preşedinte al TVR, CA a avut de ales între Doina Gradea şi Monica Ghiurco, fiecare primind tot câte şase voturi.

La ora transmiterii acestei ştiri, Consiliul de Administraţie al TVR se află în şedinţă cu parlamentarii din comisiile de cultură pentru a discuta situaţia creată.

Marţi seara, plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean (susţinut de Guvern) pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă