Constanța: Distrugătorul USS Porter, la exercițiile româno-americane din Marea Neagră

Constanța: Distrugătorul USS Porter, la exercițiile româno-americane din Marea Neagră

Forțele Navale Române desfășoară, în perioada 24-28 august, o nouă serie de activități în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, în comun cu partenerii americani, la care participă unul dintre cele mai performante bastimente din cadrul Forțelor Navale ale SUA, distrugătorul USS Porter (DDG 78).

La exerciții, Forțele Navale Române sunt reprezentate de corveta "Horia Macellariu" (265), aplicațiile vizând creșterea nivelului de instruire a echipajului și a interoperabilității dintre navele participante.

Distrugătorul USS Porter este cea de-a 28-a navă din clasa Arleigh Burke, comisionată de Forțele navale USA în anul 1999.

Nava, cu un deplasament de 9.000 de tone și o lungime de 154 metri, este una dintre cele mai dotate în privința echipamentelor pentru misiunile de supraveghere și cercetare radio-electronică și radar, interceptare și combatere a amenințărilor în războiul radio-electronic. USS Porter este, de asemenea, dotat cu sisteme complexe de torpile și lansatoare de rachete, tunuri și mitraliere de mare calibru, precum și un hangar pentru două elicoptere Sikorsky MH-603R.

USS Porter a sosit în Portul Constanța marți și a staționat timp de trei zile la Terminalul "Pasagere". Pe timpul escalei, o delegație a ofițerilor a făcut vizite amicale la Comandantul Flotei și la autoritățile locale din Constanța.

USS Porter a acostat pentru prima dată în Portul Constanța în anul 2006, în prezent efectuând cea de-a patra escală în România.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria