Constanța: Incendiu în sala mașini a Remorcherului Salvator Hercules

Constanța: Incendiu în sala mașini a Remorcherului Salvator Hercules

Pompieri militari ai ISU Dobrogea și echipaje ale serviciului de pompieri civili ai portului intervin de aproape două ore pentru stingerea unui incendiu deosebit de violent izbucnit în sala mașini a Remorcherului Salvator (RS) Hercules, în Portul Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, două autospeciale de la Detașamentul de pompieri militari Port și echipaje ale Serviciului de Privat pentru Situații de Urgență (SPSU) Port Constanța intervin de două ore pentru localizarea și stingerea unui incendiu deosebit de violent care a izbucnit în sala mașini a R. S. Hercules navă aflată în dotarea Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

"Echipele de luptă cu incendiul au ajuns la fața locului, în Dana 78 din Portul Constanța în scurt timp de la alarmare și au lansat inițial gaz inert până când au reușit să intre în primul compartiment al sălii motoare. Sunt 14 pompieri militari la fața locului ajutați de colegii serviciului civil de pompieri și o ambulanță SMURD. Se intervine foarte greu, este spațiu închis și foarte îngust și degajare mare de fum, dar nu a fost înregistrat niciun rănit sau persoane intoxicate cu fum", a declarat Anca Chiriță.

La rândul său, directorul general al ARSVOM, Daniel Manea, a declarat că RS Hercules a primit finanțare pentru reparații capitale în anul 2016, după ce din anul 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigație și a staționat în dană

"Este tare trist ce se întâmplă. Nava a parcurs etapele de reparație capitală a fost complet remotorizată și au fost schimbate generatoarele electrice și urma ca în scurt timp să plece în probe de mare. La momentul producerii incendiului, în sala mașini lucrau cinci echipe de muncitori dintre care una singură era a companiei Altea, firma care a câștigat licitația pentru lucrări", a declarat Manea.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...