Constanţa: Migranţi clandestini algerieni intoxicaţi cu fum în portul maritim, după ce au provocat un incendiu la bordul navei

Constanţa: Migranţi clandestini algerieni intoxicaţi cu fum în portul maritim, după ce au provocat un incendiu la bordul navei

Şase migranţi clandestini, de naţionalitate algeriană, au primit îngrijiri din partea unui echipaj SMURD, duminică noaptea, după ce s-au intoxicat cu fumul toxic generat de o saltea pe care au incendiat-o în cabina unei nave comerciale aflate sub operaţiuni în dana 64 a Portului Constanţa, informează, într-un comunicat de presă, Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, şase migranţi clandestini aflaţi la bordul unei nave comerciale sosite duminică în Portul Constanţa, din Turcia, au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicării cu fum, după a luat foc o saltea în cabina în care se aflau, fără a le pune în pericol vieţile.

"Până la sosirea pompierilor, focul fusese stins, iar după ce au fost acordate îngrijirile medicale necesare, la faţa locului, una dintre persoanele intoxicate cu fum a fost transportată la spital. Este vorba despre un grup de şase migranţi ilegali care au ajuns în Portul Constanţa în cursul zilei de duminică, la bordul unei nave sub pavilion Panama, ce a sosit din direcţia Turcia. În momentul intrării navei în port, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bord se află şase pasageri clandestini, fără documente de călătorie, şi, conform comandantului, cei şase au fost ascunşi după ce nava a părăsit portul din Turcia", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de de 48.000 de lei, iar nava este supravegheată de poliţiştii de frontieră până la finalizarea operaţiunilor şi va părăsi portul cu migranţii la bord. AGERPRES / (A - autor: Dan Mihăescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...