Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Constanța: Militarii americani ajută la recuperarea avionului prăbușit de pe câmp

Un detașament alcătuit din militari americani și români dotați cu echipamente specifice s-a deplasat pe câmp luni după-amiază pentru a începe operațiunea de recuperare și transport la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu a epavei aeronavei MiG 21 LanceR ce s-a prăbușit de dimineață, în timp ce se pregătea pentru aterizare.

Surse din cadrul bazei aeriene au declarat că în zona accidentului s-a deplasat un convoi cu tehnică militară americană, alcătuit din două automacarale telescopice, o platformă auto pentru transport și un vehicul de teren HAMMER, specialiștii în logistică realizând determinări pentru ridicarea resturilor aeronavei și transportul acesteia în siguranță la bază, unde va fi expertizată pentru a se determina cauza accidentului.

Aeronava MiG 21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriană ''Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță'' din Fetești, decolase în jurul orei 10,00 de pe Baza Aeriană din Mihail Kogălniceanu în cadrul exercițiului ''Thracian Eagle 2017'', care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrei de aterizare, pilotul a raportat către turnul de control o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia și, conform procedurilor, s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se pe câmp, la circa 8 km sud de capul pistei, în zona localității Nazarcea.

Potrivit MApN, cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

AGERPRES / (AS Autor: Dan Mihăescu, editor: Antonia Niță, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 VIDEO Mircea Diaconu, sclavul Securității, își depune astăzi candidatura la președinția României! El l-a adus …

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic