Constanţa: Parchetul a clasat dosarul de cercetare penală al accidentului în care a decedat stilistul Răzvan Ciobanu

Constanţa: Parchetul a clasat dosarul de cercetare penală al accidentului în care a decedat stilistul Răzvan Ciobanu

Procurorii au clasat dosarul deschis în urma accidentului petrecut la sfârşitul lunii aprilie, în care creatorul de modă Răzvan Ciobanu şi-a pierdut viaţa, informează un comunicat de presă transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conform sursei citate, anchetatorii au anunţat marţi că organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare, din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorilor, au făcut cercetări privind împrejurările în care a murit Răzvan Ciobanu în noaptea de 28/29 aprilie, ancheta vizând circumstanţele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima.

"Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus clasarea cauzei privind pe Ciobanu Mihăiţă Răzvan, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă (auto-accidentare) şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, întrucât a intervenit decesul făptuitorului", se arată în comunicatul de presă.

Procurorii au mai precizat că autovehiculul condus de stilist a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele după care a mai rulat aproximativ 850 de metri şi apoi s-a răsturnat, din cauza denivelărilor.

"În ceea ce priveşte poziţia în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului şi găsită în proximitatea acestuia, orientată cu faţa în jos. Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice. Ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători", menţionează anchetatorii.

Necropsia a indicat faptul că decesul creatorului de modăRăzvan Ciobanua fost unul violent, el suferind în accident o ruptură de aortă cu hemoragie internă, ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală.

"Din concluziile preliminare ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii", se arată în finalul comunicatului de presă transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. AGERPRES / (AS - autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 Vești bune din Ucraina! Ce secret dureros încearcă să ascundă Armata Rusiei