Constanţa: Peste 130 de jandarmi şi poliţişti, mobilizaţi la manifestările religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei

Constanţa: Peste 130 de jandarmi şi poliţişti, mobilizaţi la manifestările religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizaţi la manifestările religioase organizate la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, a informat, duminică, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa.

Dispozitivele sunt unele uzuale pentru un astfel de eveniment, a precizat IJJ Constanţa.

"Principalele obiective ale forţelor de ordine vor fi siguranţa participanţilor şi prevenirea producerii de incidente. Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre şi auto, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa", se arată într-un comunicat de presă transmis de IJJ Constanţa.

Conform sursei citate, în colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor către racla cu sfintele moaşte, altar şi lumânărar, au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă, astfel încât să se respecte distanţarea fizică.

"Pentru desfăşurarea fără incidente şi în siguranţă a evenimentului, solicităm tuturor participanţilor să respecte aceste marcaje, să nu staţioneze excesiv în zona raclei şi să nu forţeze accesul prin alte puncte decât cele marcate", a transmis IJJ Constanţa.

Potrivit legislaţiei, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate.

Jandarmeria şi Poliţia fac apel la responsabilitate şi recomandă tuturor participanţilor să respecte regulile de protecţie individuală - păstrarea distanţei fizice, purtarea corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor. Organizatorii asigură trei puncte unde sunt dezinfectanţi şi măşti.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, membrii Guvernului, parlamentari, precum şi pe reprezentanţii autorităţilor locale să participe la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântul Andrei .

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, este interzisă participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi. Arhiepiscopia Tomisului a solicitat în instanţă suspendarea acestei decizii, cerere fiind respinsă de judecători. Respinsă de instanţă a fost şi cererea Arhiepiscopiei Tomisului de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale pentru desfăşurarea pe 29 şi 30 noiembrie a pelerinajului la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...