Constanța: Peste 400 de militari români și turci la exercițiul "Steaua de mare"

Constanța: Peste 400 de militari români și turci la exercițiul "Steaua de mare"

Peste 400 de militari români și turci vor lua parte, la începutul săptămânii viitoare, la "Steaua de mare", în exercițiu urmând să fie angajate fregata "Turgutreis" și nava purtătoare de rachete "Yildiz" (P-348) ale Armatei Turciei.

Conform unui comunicat de presă remis vineri de Forțele Navale Române (FNR), la exercițiul care va avea loc în perioada 3-5 aprilie vor participa aproximativ 200 de militari români ambarcați la bordul corvetei "Contraamiral Eustațiu Sebastian" (264), dragorului maritim "Locotenent Lupu Dinescu" (25) și navei purtătoare de rachete "Lăstunul" (190).

"Cele două nave de luptă ale Forțelor Navale ale Turciei vor sosi în Portul Constanța luni, 3 aprilie, și vor staționa două zile la Terminalul Pasagere. Pe timpul staționării celor două nave, sunt prevăzute vizite la Comandantul Flotei, la sediul Primăriei Constanța și la Consulatul General al Republicii Turcia din Constanța", se arată într-un comunicat de presă al FNR.

La exercițiul pentru creșterea interoperabilității între marinarii români și turci vor participa peste 200 de militari turci, potrivit ofițerului de presă al FNR, Corneliu Pavel.

"Exercițiul acesta, la fel ca celelalte desfășurate în anii trecuți, se înscrie în sfera măsurilor NATO de asigurare a securității comune a aliaților", a precizat, pentru AGERPRES, reprezentantul FNR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”