Constanţa: Şase persoane, reţinute în urma a 11 percheziţii domiciliare la suspecţi de spălare de bani

Constanţa: Şase persoane, reţinute în urma a 11 percheziţii domiciliare la suspecţi de spălare de bani

Şase persoane au fost reţinute în urma a 11 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Constanţa, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, "la data de 12 mai a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie".

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, existând indicii cu privire la folosirea forţei de muncă la negru.

"În urma cercetărilor au fost identificate 17 persoane care efectuau activităţi de construcţie pe un şantier din judeţul Constanţa, fără a deţine contracte de muncă şi care au prezentat adeverinţe întocmite în fals de către angajator", reiese din comunicat.

Conform sursei citate, în cauză au fost extinse cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma descinderilor efectuate, şapte persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa. Pentru şase dintre acestea a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în ziua în curs să fie făcute propuneri corespunzătoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…