Constanţa: Un dosar al foştilor primari Mazăre şi Făgădău, restituit de instanţă la DNA

Constanţa: Un dosar al foştilor primari Mazăre şi Făgădău, restituit de instanţă la DNA

Un dosar în care au fost trimişi în judecată foştii primari ai municipiului Constanţa, Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, precum şi alţi inculpaţi, a fost restituit de instanţă la DNA.

Hotărârea pronunţată miercuri de Curtea de Apel Constanţa, care a admis contestaţiile formulate de inculpaţi, este definitivă.

"Constată nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a inculpatului Mazăre Radu Ştefan (...), inclusiv a rechizitoriului (...) din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - ST Constanţa şi dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - ST Constanţa", se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.

DNA anunţa, pe 21 octombrie 2020, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, a Nicoletei Constantin, la data faptei şef al Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, precum şi a Flaviei Antonela Dinescu, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar au fost trimişi în faţa instanţei şi Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanţa, Luiza Elena Tănase, la data faptei arhitect şef al municipiului Constanţa, dar şi alţi inculpaţi.

Potrivit procurorilor anticorupţie, acuzaţiile vizau reautorizarea construirii unui imobil de lux deja ridicat în proporţie de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care, anterior, autorizaţia de construire iniţială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin