Contestarea în contencios administrativ a prelungirii mandatului generalului Ciucă, în lucru la MApN (surse)

Contestarea în contencios administrativ a prelungirii mandatului generalului Ciucă, în lucru la MApN (surse)

Iniţierea unei proceduri de contestare în contencios administrativ a decretului de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării se află în lucru la MApN, au confirmat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, contestaţia va fi făcută, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pe 28 decembrie anul trecut, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, că a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării , el precizând că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată.

În aceeaşi zi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are atribuţia de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Apărării, susţinând că decretul anunţat de şeful statului nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...