Continuă contactele între parlamentari americani şi ruşi (media ruse)

Continuă contactele între parlamentari americani şi ruşi (media ruse)

Parlamentari americani şi ruşi îşi continuă contactele după summitul controversat de acum trei săptămâni între preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi Statelor Unite, Donald Trump, potrivit agenţiei publice ruse TASS, relatează luni dpa.

Luni, senatorul republican american Rand Paul s-a întâlnit cu înaltul oficial rus pentru politică externă Konstantin Kosacev la Moscova pentru a discuta despre posibile formate pentru discuţii viitoare.

De asemenea, Paul a invitat membri ai Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus n.r.) să viziteze Statele Unite, potrivit TASS.

Kosacev a declarat că mai mult dialog între Moscova şi Washington este de dorit, având în vedere numeroasele diferenţe de opinie de ambele părţi.

Deplasarea lui Paul este a doua vizită a unei delegaţii de congresmeni americani în această vară, după alta efectuată de republicani de top la începutul lunii iulie, în căutarea unei îmbunătăţiri a legăturilor ruso-americane.

Kosacev conduce Comisia pentru Afaceri Externe a Consiliului Federaţiei, în timp ce Paul este membru al Comisiei de politică externă a Senatului SUA.

Trump şi Putin s-au întâlnit în capitala finlandeză Helsinki pe 16 iulie, prilej cu care Putin a respins amestecul Rusiei în alegerile din 2016 în Statele Unite. Atitudinea adoptată de Trump în faţa lui Putin la această întâlnire a provocat critici puternice în Statele Unite.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…