Contre în PSD privind candidatul la prezidențiale. Tudose și Stănescu vor om din partid, Ciolacu, atitudine rezervată

Contre în PSD privind candidatul la prezidențiale. Tudose și Stănescu vor om din partid, Ciolacu, atitudine rezervată

Mihai Tudose și Paul Stănescu au transmis la alegerile PSD Brăila că formațiunea trebuie să aibă un social-democrat autentic drept candidat la prezidențiale, în timp ce Marcel Ciolacu a vorbit de „deschiderea partidului”.

Candidatul la prezidențiale al PSD duce la dispute interne FOTO Arhivă

Candidatul PSD la președinția României trebuie să fie din PSD. Ideea domnului președinte de a spune că oamenii buni sunt în afara PSD nu prea o înghit. Oamenii buni sunt deja în PSD”, a afirmat Mihai Tudose, eurodeputat și vicepreședinte PSD, cu ocazia alegerilor PSD Brăila. Filiala e controlată de Tudose și e una din cele mai performante organizații din cadrul PSD, în top 5, alături de Buzău și Olt, adică organizațiile din care fac parte Ciolacu și paul Stănescu.

La rândul său, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a cerut ca viitorul candidat al PSD la președinție să fie un om de partid. „Avem un an greu. În 2024 sunt patru rânduri de alegeri. Cele mai imp sunt aleg prezidențiale. Ceea ce îmi doresc și eu, și l-am ascultat pe Mihai și sunt de acord cu el. Mi-aș dori ca președintele României să fie un membru al PSD”, a precizat Stănescu. „Sunt convins că avem soluții aici”, a completat secretarul general al PSD.

Teoria deschiderii partidului

Marcel Ciolacu a venit cu o poziționare diferită. „Sunt ferm convins că are perfectă dreptate (n.r. - Mihai Tudose) când spune ca un viitorul președinte să fie din PSD. Văd că s-a aliat acum și cu Stănescu. Ambii au această calitate. Totuși, PSD trebuie să rămână întotdeauna un partid deschis. Nu avem dreptul să închidem acest partid. PSD prin politica sa trebuie să fie un partid deschis și să încerce să strângă cele mai multe valori”, a punctat președintele PSD.

„Îmi doresc la fel ca dumneavoastră și bunii mei prieteni un președinte al României de stânga. Categoric, după 20 de ani, este momentul de a avea un preș de stânga”, a mai afirmat Ciolacu.

De altfel, liderul PSD s-a declarat încrezător că partidul său va câștiga toate rândurile de alegeri. „Cred că vom câștiga toate rândurile de alegeri pentur că suntem singura formațiune coerentă, cu program și specialiști”, a mai afirmat Ciolacu.

Săgeți privind rotativa

Șeful PSD a transmis un mesaj voalat și în ceea ce privelte rotativa guvernamentală, unde PNL s-a declarat neclintit în modificarea protocolului de colaborare, după insistențele PSD privind menținerea la Transporturi a lui Sorin Grindenau.

„Eu vreau un Guvern performant. Vreau un Guvern și un stat eficient. Dacă revenim la un mod de a băga funcțiile în căciulă, cum au făcut acum doi ani, pe mine m-au pierdut. Eu nu vreau să arunc Guvernul României într-o mascaradă, cum au făcut acum doi ani”, a mai afirmat liderul social-democrat.

La rândul său, Paul Stănescu a fost cel care a subliniat că nu se pune problema ca Marcel Ciolacu să nu preia funcția de premier. „100% la sfârșitul lunii mai președintele Ciolacu va fi premierul României. Altfel, după cum am mai spus, mergem la anticipate”.

Și Marcel Ciolacu a anunțat că după rotativă Mihai Tudose nu va prelua Energia și nici Marian Neacșu nu va merge la șefia ANRE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...