Control judiciar pentru doi dintre administratorii de firme reţinuţi pentru evaziune de 35 mil. euro

Control judiciar pentru doi dintre administratorii de firme reţinuţi pentru evaziune de 35 mil. euro

Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea sub control judiciar a oamenilor de afaceri Marin Ştefan şi Dragoş Alexandru Popescu, iar pentru Dan Flutur a disjuns cauza pentru ca avocatul să-i consulte dosarul, toţi trei fiind reţinuţi joi pentru evaziune de circa 35 de milioane de euro. Decizia de joi a instanţei poate fi contestată la Curtea de Apel.

Cei trei administratori de firme au fost reţinuţi într-un dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, după ce au fost înregistrate în contabilitatea unor societăţi achiziţii fictive de servicii de monitorizare prin GPS, prejudiciul fiind de circa 35 de milioane de euro.

Conform anchetatorilor, în perioada 2009 - 2012, firma Scop Computers a fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de monitorizare prin GPS în valoare de peste 316 milioane de lei, cumpărate de alte două firme, prejudiciul estimat de procurori ridicându-se la peste 64 de milioane de lei.

Prin aceeaşi metodă, firma RHS Company ar fi cumpărat în mod fictiv, în perioada 2008 - 2011, servicii de monitorizare prin GPS în valoare de peste 55 de milioane de lei, prejudiciul stabilit de poliţişti, prin neplata TVA, ridicându-se la aproape un miliard de lei.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar poliţiştii caută încă mai multe persoane care la momentul descinderilor nu se aflau acasă şi există date potrivit cărora acestea nu se află în ţară.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, au făcut, miercuri, 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT, la acţiune participând 80 de poliţişti.

Conform Poliţiei Române, în circuitele infracţionale sunt implicate două mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte şase societăţi comerciale din România şi trei firme străine.

În acest mod, în perioada 2008-2012, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro.

Dosarul penal este instrumentat de poliţişti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990