COP26: Actorul Idris Elba cere ca vocile africane să se facă auzite în dezbaterea privind schimbările climatice

COP26: Actorul Idris Elba cere ca vocile africane să se facă auzite în dezbaterea privind schimbările climatice

Actorul britanic Idris Elba a declarat sâmbătă că factorii de decizie politică şi mass-media riscă să ignore un continent ''care este esenţial pentru soluţia'' la schimbările climatice dacă vocile africane nu sunt incluse în dezbaterea publică, relatează dpa.

Starul din "Luther" şi soţia sa, Sabrina, s-au alăturat sâmbătă unei mese rotunde pe tema producţiei sustenabile de alimente, în cadrul summitului COP26 privind schimbările climatice de la Glasgow.

Idris Elba şi soţia sa sunt ambasadori ai bunăvoinţei pentru Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă, agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

La dezbatere a fost prezentă şi tânăra activistă pentru mediu din Uganda, Vanessa Nakate.

Întrebat de ce este important ca vocile oamenilor de culoare să fie auzite în timp ce lumea încearcă să decarbonizeze producţia de alimente, Elba a răspuns: "Cred că Sabrina şi cu mine stăm aici în primul rând ca fiinţe umane, însă, da absolut, este important pentru noi, ca africani mândri, să facem parte din aceste dezbateri".

Referindu-se la un incident din ianuarie 2020, când Nakate a fost decupată dintr-o fotografie a celor mai importanţi activişti pentru climă, la Davos, actorul britanic a continuat: "(Mass-media) nu o decupează doar pe Vanessa, ci decupează un întreg continent, iar acel continent este foarte important pentru această dezbatere, esenţial pentru găsirea unor soluţii".

"Da, este important ca toţi cei de culoare să vorbească la această dezbatere pentru că Africa este cea care se află chiar în centrul acestor discuţii", a mai spus actorul de culoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”