Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de persoane s-au înscris în armată pentru a lupta împotriva SUA

Coreea de Nord susţine că aproape 800.000 de persoane s-au înscris în armată pentru a lupta împotriva SUA

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă publicaţia oficială din această ţară, potrivit Reuters.

Studenți și muncitori se înrolează în armată pentru a lupta împotriva SUA FOTO AFP

Numai vineri aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie sau reînscrie în armată pentru a contracara SUA, a scris ziarul Rodong Sinmun, relatează Agerpres.

"Entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat", conform publicaţiei.

Acest mesaj survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17 ca răspuns la exerciţiile militare în derulare între SUA şi Coreea de Sud.

Kim Jong Un lansează acuzații

Coreea de Nord a lansat joi ICBM în mare, între Peninsula Coreeană şi Japonia, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreii de Sud să zboare în Japonia pentru un summit despre mijloacele prin care Seulul şi Tokyo pot contracara un Phenian dotat cu arme nucleare.

Rachetele balistice ale Coreii de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea lor a fost condamnată de Seul, Washington şi Tokyo. Forţele sud-coreene şi americane au început luni exerciţii comune, intitulate 'Freedom Shield 23' ('Scutul Libertăţii 23'), care se desfăşoară timp de 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017, pentru a contracara ameninţările tot mai mari din partea Coreii de Nord.

Kim Jong Un a acuzat SUA şi Coreea de Sud că amplifică tensiunile prin aceste exerciţii militare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria