Coreea de Sud: Park Geun-Hye a părăsit palatul prezidențial, după demiterea sa

Coreea de Sud: Park Geun-Hye a părăsit palatul prezidențial, după demiterea sa

Președinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a părăsit duminică palatul prezidențial de la Seul, la două zile după ce Curtea Constituțională a confirmat demiterea sa, în urma unui scandal de corupție, a relatat agenția Yonhap, preluată de AFP.

Dna Park a părăsit Casa Albastră (reședința prezidențială sud-coreeană), îndreptându-se spre locuința sa privată din sudul capitalei, unde sute dintre susținătorii săi erau adunați pentru a protesta față de decizia Curții Constituționale.

Acesta a confirmat vineri demiterea lui Park Geun-Hye, votată în decembrie de Adunarea Națională, declanșând plecarea efectivă de la putere a șefei statului.

Judecătorii Curții au stabilit că dna Park a încălcat legea permițându-i confidentei sale secrete, Choi Soon-Sil, să se amestece în probleme de stat.

Imagini difuzate duminică în direct de posturile de televiziune din exteriorul reședinței prezidențiale au arătat zeci de polițiști pe motociclete așteptând să o escorteze pe dna Park.

În jur de 800 de polițiști au fost desfășurați pentru a se evita eventuale violențe.

Coreea de Sud trebuie să organizeze alegeri prezidențiale în termen de 60 de zile de la decizia Curții Constituționale, presa locală avansând ziua de 9 mai ca data cea mai probabilă a scrutinului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Citiți și voi ce scrie judecătoarea României la CEDO despre ministrul Justiției!

5 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…