Coreea de Sud va împrumuta SUA cu 500.000 de obuze de artilerie

Coreea de Sud va împrumuta SUA cu 500.000 de obuze de artilerie

Coreea de Sud a ajuns la un acord cu SUA pentru a-i da cu titlu de împrumut 500.000 de obuze de artilerie calibru 155 mm, ceea ce i-ar putea oferi Washingtonului o flexibilitate mai mare în a furniza muniţie Ucrainei, a informat miercuri cotidianul sud-coreean DongA Ilbo, potrivit Reuters.

Coreea de Sud va împrumuta SUA cu obuze de artilerie FOTO SHUTTERSTOCK

Cotidianul DongA Ilbo a anunţat că acordul a fost convenit în luna martie și a menționat obuzele sunt destinate în primul rând Statelor Unite pentru completarea stocurilor acestora.

Seulul şi Washingtonul au confirmat că negociază un acord privind furnizarea de piese de artilerie, dar nu există o declaraţie oficială privind eventuala încheiere a unei înţelegeri în această privinţă.

Am optat să sporim semnificativ volumul obuzelor, dar prin metoda închirierii, după explorarea modalităţilor de a răspunde la cererea aliatului de sânge, cu bună credinţă, respectând principiul guvernului de a nu furniza arme letale Ucrainei'', a declarat o sursă apropiată acestui dosar, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a afirmat că legea sud-coreeană ce interzice furnizarea de arme ţărilor angajate în conflict face dificilă trimiterea de arme Ucrainei.

SUA au achiziţionat deja anul trecut 100.000 de astfel de obuze şi au solicitat în februarie să cumpere cel puţin aceeaşi cantitate, dar guvernul de la Seul caută o altă modalitate de a furniza muniţia.

Ministrul de externe Park Jin a declarat reporterilor că nu poate confirma informația , dar a adăugat că poziția guvernului împotriva acordării de ajutor letal Ucrainei rămâne neschimbată.

Dezvăluirea din presa sud-coreeană are loc în contextul în care documente militare americane strict secrete scurse în mediul online au evidențiat dificultățile Coreei de Sud de a face față presiunii exercitate de aliații occidentali pentru a contribui la furnizarea de ajutor militar Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...