Coreenii descind la București cu cele mai performante sisteme de armament pe care le produc

Coreenii descind la București cu cele mai performante sisteme de armament pe care le produc

Cei mai grei jucători din industria de apărare din Coreea de Sud descind la București la „Conferința privind cooperarea în industria de apărare Republica Coreea - România 2023”, unde își prezintă cele mai performante sisteme de armament pe care le produc.

Obuzier autopropulsat K9 produs de Coreea de Sud FOTO Profimedia

În primul rând, la eveniment vor participa principalele companii coreene din industria de apărare din domeniul terestru, printre care Hanwha Aerospace (K-9 SPH – obuzier autopropulsat, REDBACK IFV – mașini de luptă pentru infanterie), Hyundai Rotem, HD Hyundai Infracore (K2 MBT – tanc de luptă Black Panther), SNT Dynamics, Poongsan (muniții infanterie de calibru mic/mediu/mare).

De asemenea, companii coreene specializate în domeniul aeronautic și al apărării aerospațiale, printre care KAI (Korea Aerospace Industries LTD), LIGnex1 și MCS Tech, vor prezenta sisteme de armament avansate, cum ar fi KUH-1 (elicopter de transport – Surion), LAH (elicopter de atac), MANPAD (R-PSAM), sisteme antiaeriene VSHO/SHORAD, detectoare de mine și sisteme informatice specializate.

Conferința vine la numai câteva luni de la semnarea a două memorandumuri de înţelegere pentru cooperare industrială dintre Romarm şi Hanhwa Aerospace, respectiv Romarm și compania de apărare LIG Nex1.

Reamintim că, recent, MApN a demarat procedurile de atribuire a mai multor programe de înzestrare vizând, între altele, achiziționarea de sisteme de arme SHORAD - VSHORAD, maşini de luptă pentru infanterie pe şenile – MLI și sisteme obuzier de calibru 155 mm în valoare totală de de aproape 10 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat