Coronavirus - Bazilica Sacre-Coeur din Paris, închisă pentru public; o premieră în istoria edificiului

Coronavirus - Bazilica Sacre-Coeur din Paris, închisă pentru public; o premieră în istoria edificiului

Bazilica Sacre-Coeur din Paris, situată în vârful colinei Montmartre, un cartier vizitat de numeroşi turişti, "şi-a închis porţile" pentru public în urma "dispoziţiilor guvernamentale şi a necesităţii stricte de izolare a tuturor rezidenţilor" din capitala Franţei, a anunţat joi rectorul instituţiei, citat de AFP.

"Deşi bisericile din Franţa rămân deschise, Bazilica Sacre-Coeur din Montmartre şi-a închis porţile", a precizat monseniorul Jean Laverton într-un comunicat de presă.

"Bazilica este întâi de toate un mare sanctuar religios şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai vizitate monumente din Paris. În urma celor mai recente dispoziţii guvernamentale şi a necesităţii stricte de izolare a tuturor rezidenţilor, aceste monumente sunt de acum închise pentru public", a explicat el.

De când construcţia sa a fost finalizată în 1914, "este pentru prima dată când bazilica este închisă", a subliniat Jean Laverton, care i-a îndemnat pe credincioşi să se roage de la distanţă.

Bisericile rămân deschise în Franţa, însă măsurile de izolare anunţate de autorităţile locale interzic "orice reuniune la care participă mai mult de 20 de persoane în interiorul unui locaş de cult", potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Guvernului francez.

Nicio slujbă religioasă la care asistă un grup de oameni, de orice mărime ar fi acesta, nu trebuie să fie oficiată, a precizat marţi Conferinţa episcopilor din Franţa. În schimb, numeroase slujbe din această ţară sunt difuzate de mass-media catolice şi pe reţelele de socializare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”