Coronavirus: Arabia Saudită le va permite cetăţenilor săi vaccinaţi să călătorească

Coronavirus: Arabia Saudită le va permite cetăţenilor săi vaccinaţi să călătorească

Arabia Saudită le va permite cetăţenilor săi "imunizaţi" împotriva COVID-19 să călătorească în străinătate începând cu 17 mai, a anunţat duminică Ministerul de Interne, după mai bine de un an de la introducerea acestor restricţii, notează AFP.

Potrivit ministerului, cetăţenii vor fi consideraţi "imunizaţi" dacă au fost complet vaccinaţi, dacă au primit una dintre doze cu cel puţin 14 zile înainte de călătorie ori dacă s-au recuperat în urma bolii în ultimele şase luni.

Cetăţenii saudiţii în vârstă de până la 18 ani, care nu au acces la vaccinuri, vor avea voie şi ei să călătorească din 17 mai dacă prezintă o asigurare aprobată de banca centrală, potrivit comunicatului ministerului publicat de agenţia saudită de presă.

Regatul îşi va redeschide, de asemenea, frontierele terestre, maritime şi aeriene, a făcut cunoscut ministerul.

Această relaxare a restricţiilor este menită să-i încurajeze pe saudiţi să se vaccineze. Ministerul Sănătăţii a raportat că a administrat peste nouă milioane de doze de vaccinuri în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori.

De la începutul pandemiei, regatul a înregistrat oficial peste 419.000 de cazuri de coronavirus, dintre care circa 7.000 de decese.

Arabia Saudită a permis numai persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 să efectueze umrah, micul pelerinaj la Mecca, în cursul lunii musulmane de Ramadan, care a început pe 13 aprilie.

Nu este clar dacă această decizie va fi prelungită pentru hajj, marele pelerinaj care are loc mai târziu în timpul anului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!