Coronavirus: Autorităţile din Los Angeles închid plajele în weekend, când americanii sărbătoresc ziua naţională

Coronavirus: Autorităţile din Los Angeles închid plajele în weekend, când americanii sărbătoresc ziua naţională

Districtul Los Angeles, principalul focar de coronavirus din California, a anunţat luni că îşi va închide temporar plajele în weekendul ce urmează - care include data de 4 iulie, ziua naţională a Statelor Unite - în condiţiile unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, informează AFP.

"Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, toate plajele din districtul Los Angeles vor fi din nou temporar închise în acest weekend, în perioada 3-6 iulie", a declarat pe Twitter o reprezentantă a autorităţilor din acest comitat, Janice Hahn.

"Am avut aproape 3.000 de cazuri doar azi. Nu putem risca să avem aglomeraţie la plajă în acest weekend", care include ziua de 4 iulie, a adăugat ea.

Districtul a înregistrat luni peste 2.900 de contaminări noi, un record de la începutul pandemiei în Statele Unite. În total, peste 100.000 de cazuri au fost recenzate în regiunea Los Angeles.

Plajele au fost închise săptămâni întregi în perioada de apogeu a epidemiei, însă s-au redeschis treptat în ultimele săptămâni.

Purtarea măştii, obligatorie în locurile publice, a fost relativ puţin respectată în unele dintre acestea, uneori aproape una din două persoane circulând cu faţa descoperită, a constatat un jurnalist AFP.

Duminică, guvernatorul Californiei a ordonat închiderea barurilor din Los Angeles şi din şase alte districte ale statului din cauza creşterii numărului de contaminări.

Potrivit autorităţilor sanitare din districtul Los Angeles, inspecţiile efectuate săptămâna trecută au arătat că 49% dintre baruri şi 33% dintre restaurante nu respectau recomandările de distanţare socială. În plus, 54% dintre angajaţii barurilor inspectate şi 44% dintre lucrătorii din restaurante nu purtau mască sau vizieră, aşa cum se solicită în prevederile legale.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Florin Bădescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...