Coronavirus: Beijingul dezminte orice ''disimulare'' în bilanţul epidemiei, după o bruscă majorare a numărului de decese

Coronavirus: Beijingul dezminte orice ''disimulare'' în bilanţul epidemiei, după o bruscă majorare a numărului de decese

Guvernul chinez a dezminţit vineri orice "disimulare" în bilanţul epidemiei de COVID-19, după o bruscă majorare a numărului de decese înregistrate în ţară, relatează AFP.

"Nu a existat niciodată nicio disimulare şi nu vom permite niciodată nicio disimulare", a dat asigurări în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, după anunţarea a aproape 1.300 de morţi suplimentari la Wuhan, oraşul unde a apărut virusul la sfârşitul anului trecut.

Zhao a recunoscut "întârzieri, omisiuni şi imprecizii" în înregistrarea deceselor la începutul epidemiei, din cauza suprapopulării spitalelor.

Dar "răspunsul Chinei la epidemie este ireproşabil", a declarat el.

Bilanţul epidemiei de COVID-19 a crescut semnificativ vineri în China, după ce primăria din Wuhan a revizuit în creştere numărul deceselor şi a raportat 1.290 de morţi suplimentari.

Noile date ridică la 3.869 numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus în Wuhan şi la 4.632 bilanţul total al deceselor din China.

Guvernul provinciei Hubei, unde este situat Wuhan, a precizat într-un comunicat că numărul morţilor a fost revizuit în creştere în urma rapoartelor întârziate ale instituţiilor medicale şi datorită faptului că unii pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit în casele lor în timp ce spitalele erau supraîncărcate în primele etape ale epidemiei.

Beijingul a fost criticat de ţări precum SUA, Marea Britanie sau Franţa pentru felul în care a gestionat răspunsul la epidemie.

Într-un interviu apărut joi în Financial Times, preşedintele francez Emmanuel Macron a spus că există zone de umbră în gestionarea epidemiei de coronavirus de către China .AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…