Coronavirus: Belgia îşi închide frontierele pentru călătorii din India, Brazilia şi Africa de Sud

Coronavirus: Belgia îşi închide frontierele pentru călătorii din India, Brazilia şi Africa de Sud

Autorităţile belgiene au decis marţi să interzică intrarea în ţară a călătorilor din India, Brazilia şi Africa de Sud pentru a limita propagarea variantelor locale ale coronavirusului, au anunţat serviciile premierului Alexander De Croo, relatează AFP.

"Transportul pasagerilor cu avionul, trenul, vaporul şi autobuzul, inclusiv în tranzit, provenind din India, Brazilia şi Africa de Sud spre Belgia va fi interzis", se menţionează într-un comunicat.

Ministrul de interne, Annelies Verlinden, va publica "un ordin în acest sens în cel mai scurt timp", a adăugat sursa citată.

Belgienii care locuiesc în cele trei ţări se pot totuşi reîntoarce în Belgia, unde vor trebui să se supună obligaţiilor de a efectua teste sau de a intra în carantină.

De asemenea, interdicţia nu li se va aplica unor profesionişti din domenii precum transporturile, marinarii, diplomaţii sau membrii organizaţiilor internaţionale care pot justifica o nevoie urgentă de a se deplasa.

"Guvernul federal urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei epidemiologice. Alte discuţii sunt prevăzute la nivelul UE, în special cu ţările vecine, pentru a ajunge la o abordare coordonată", se mai menţionează în comunicat.

În Europa există deja restricţii privindu-i pe călătorii brazilieni şi sud-africani, de exemplu la sosirea în Spania.

De altfel, în contextul ameninţării celor trei variante, Franţa a instituit sâmbătă un protocol special pentru cetăţenii din cinci ţări (Brazilia, India, Africa de Sud, Argentina şi Chile).

De pe 14 aprilie, Belgia a pledat pentru "o abordare coordonată" la nivel european a suspendării traficului aerian de pasageri cu Brazilia.

Săptămâna trecută s-a adăugat un nou motiv de îngrijorare odată cu anunţul depistării în ţară a circa 20 de studenţi indieni pozitivi la varianta indiană. Ei au călătorit la jumătatea lui aprilie cu acelaşi autobuz venind din Franţa, după ce au aterizat pe aeroportul parizian Roissy.

Potrivit autorităţilor sanitare belgiene, varianta britanică este în prezent cea mai răspândită în Belgia (aproape 86% din tulpinile în circulaţie). Urmează apoi cea braziliană (4,9%) şi cea sud-africană (3,7%), potrivit datelor comunicate luni de regiunea Bruxelles.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu