Coronavirus: China anunţă că aproape 76% din populaţia sa a fost vaccinată cu schemă completă

Coronavirus: China anunţă că aproape 76% din populaţia sa a fost vaccinată cu schemă completă

China a vaccinat cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19 aproximativ 75,6% din populaţia sa până în data de 23 octombrie, a anunţat duminică Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate din această ţară, informează Reuters.

Un număr de 1,068 miliarde de rezidenţi chinezi au fost vaccinaţi cu schemă completă dintr-o populaţie totală de 1,412 miliarde de locuitori, a precizat Mi Feng într-o conferinţă de presă.

China a administrat până sâmbătă 2,245 miliarde de doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, potrivit statisticilor oficiale.

Această ţară a început să administreze şi doze de supra-rapel ("booster") rezidenţilor adulţi care au fost vaccinaţi cu cea de-a doua doză în urmă cu cel puţin şase luni, iar grupurile de populaţie care au prioritate la aceste doze suplimentare sunt angajaţii din sectoarele esenţiale, persoanele vârstnice şi persoanele cu sisteme imunitare deficitare.

Datele medicale arată că anticorpii generaţi în organism de vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv cei produşi prin intermediul celor două seruri chinezeşti utilizate pe scară largă, Sinovac şi Sinopharm, încep să scadă odată cu trecerea timpului.

Wang Huaqing, coordonatorul programului de vaccinare din cadrul Centrului chinez pentru prevenirea şi controlul bolilor, a spus totodată că ţara lui nu va mai administra alte doze de vaccin după dozele de tip "booster".

"Sperăm că schema ideală a unui vaccin va funcţiona odată cu administrarea completă a dozelor de imunizare", a declarat Wang Huaqing într-o conferinţă de presă.

"Chiar dacă va fi nevoie să întărim imunitatea mai târziu, numărul dozelor 'booster' va fi limitat. Sperăm că, în viitor, vor exista vaccinuri mai bune şi proceduri de vaccinare mai bune pentru a obţine o protecţie solidă în rândul populaţiei generale", a adăugat specialistul chinez.

China a reuşit să controleze epidemia de coronavirus în majoritatea regiunilor sale, iar focarele apărute pe plan local sunt sporadice şi mult reduse în comparaţie cu cele raportate în alte ţări.

Cu toate acestea, Mi Feng a avertizat duminică în privinţa riscului sporit ca cel mai recent focar detectat în China, care implică 100 de persoane infectate într-o săptămână în 11 provincii, să se răspândească şi în alte regiuni ale ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

2 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

3 Surprinzătoarea schimbare de orientare și ton a NATO față de războiul din Ucraina

4 VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

5 De citit...