Coronavirus: China trimite experţi şi materiale în Italia

Coronavirus: China trimite experţi şi materiale în Italia

China urmează să trimită joi experţi şi materiale în Italia, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe chinez, într-un moment în care această ţară europeană se confruntă cu o creştere substanţială a numărului de contaminări, informează AFP.

Cei circa 60 de milioane de italieni sunt supuşi începând de marţi unor restricţii pentru deplasările lor, în încercarea de a stăvili propagarea virusului, care s-a soldat până acum cu cel puţin 827 de morţi şi a infectat mai mult de 12.000 de persoane în Italia.

China, de unde a plecat pandemia la sfârşitul lui 2019 şi care a constatat o reducere semnificativă a numărului de infectări pe teritoriul său, a început să trimită specialişti şi materiale în mai multe ţări.

După Irak şi Iran, "un grup de 9 persoane cu materiale pentru terapie intensivă, produse de protecţie medicală şi alte bunuri va pleca joi din Shanghai spre Roma", a anunţat un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Geng Shuang.

În timpul unei convorbiri telefonice avute marţi, ministrul chinez al afacerilor externe Wang Yi l-a asigurat pe omologul său italian Luigi Di Maio de sprijinul Beijingului în lupta împotriva coronavirusului, potrivit Xinhua.

"Poporul chinez nu va uita niciodată sprijinul preţios pe care i l-a dat Italia atunci când China trecea prin cele mai dificile momente în lupta împotriva virusului", a declarat Wang.

În punctul culminant al epidemiei în China , Italia a fost, cu toate acestea, prima ţară europeană care a întrerupt legăturile aeriene cu gigantul asiatic, aminteşte AFP.

În total, coronavirusul a făcut cel puţin 3.169 de morţi în China, pe departe ţara cea mai afectată din lume, cu 80.793 de persoane infectate, potrivit celui mai recent bilanţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...