Coronavirus: Elveţia aprobă utilizarea vaccinului Johnson &Johnson la cei de peste 18 ani

Coronavirus: Elveţia aprobă utilizarea vaccinului Johnson &Johnson la cei de peste 18 ani

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Elveţia, Swissmedic, a anunţat luni că autorizează pe teritoriul său utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson la cei cu vârsta peste 18 ani, fiind al treilea vaccin american ce primeşte undă verde, după Pfizer şi Moderna, relatează EFE.

Potrivit Swissmedic, acest vaccin prezintă avantajul (faţă de celelalte două care se utilizează în ţară) că se administrează într-o singură doză, deşi eficacitatea sa în studiile preliminare a fost mai redusă, de 67 %.

Janssen, filiala lui Johnson & Johnson care a dezvoltat vaccinul, solicitase autorizaţia utilizării sale în Elveţia încă din 7 decembrie 2020, înainte chiar de finalizarea celei de-a treia şi ultime faze a testelor clinice.

Acest vaccin, bazat pe un adenovirus propriu gripei comune, dar capabil să dezvolte un răspuns imunitar împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, s-a dovedit eficient şi împotriva noilor variante ce provoacă COVID-19, detectate în ultimele luni în Brazilia sau în Africa de Sud.

Swissmedic a precizat că au fost raportate efecte secundare la cei cărora le-a fost administrat vaccinul, precum stare de oboseală, greaţă sau durere în zona injecţiei care nu durează însă mai multe de două zile.

Elveţia, care a înregistrat 580.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 9.400 de decese provocate de această boală, a administrat aproximativ 1,1 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, iar 5% din populaţie (circa 400.000 de persoane) a primit şi a doua doză de vaccin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”