Coronavirus: Elveţia înăspreşte măsurile după înmulţirea cazurilor de infectare; masca, obligatorie în spaţiile publice închise

Coronavirus: Elveţia înăspreşte măsurile după înmulţirea cazurilor de infectare; masca, obligatorie în spaţiile publice închise

Purtatul măştilor va fi obligatoriu începând de luni în toată Elveţia în spaţiile publice închise, a anunţat duminică guvernul federal, comunicând noile măsuri menite să stopeze creşterea îngrijorătoare a numărului de infectări cu coronavirus, transmit AFP şi dpa.

'Creşterea puternică a numărului de contaminări în aceste ultime zile este îngrijorătoare', afirmă Consiliul federal (guvernul) într-un comunicat.

Măştile, care erau obligatorii până acum doar în transportul public, vor trebui purtate în toate spaţiile publice închise.

Oamenii care se întâlnesc în privat vor trebui, de asemenea, să-şi acopere nasul şi gura, mai puţin atunci când beau sau mănâncă.

Adunările spontane de peste 15 persoane în locuri publice vor fi interzise, iar evenimentele private cu peste 15 participanţi vor fi de asemenea reglementate.

De asemenea, guvernul le recomandă firmelor să-şi lase angajaţii să lucreze de acasă pentru a se reduce contactele sociale.

Noile reguli intră în vigoare de luni.

Conform datelor de vineri, autorităţile sanitare au raportat o medie zilnică de aproape 1.700 de cazuri noi de infectare în precedentele şapte zile, o dată şi jumătate peste nivelul din săptămâna anterioară.

'Aceasta este o transmitere exponenţială. Situaţia este serioasă', a declarat preşedinta Simonetta Sommaruga într-o conferinţă de presă, precizând că această creştere a fost constatată în toate regiunile ţării şi la toate grupele de vârstă.

De asemenea, numărul pacienţilor internaţi cu CIVID-19 a crescut, a afirmat ea.

'Sunt convinsă că populaţia va arăta înţelegere', a mai spus preşedinta, subliniind că măsurile sunt necesare pentru a se evita ca spitalele să nu mai facă faţă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale