Coronavirus: Erdogan refuză demisia ministrului de interne turc

Coronavirus: Erdogan refuză demisia ministrului de interne turc

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a refuzat duminică demisia ministrului său de interne care a dorit să îşi asume responsabilitatea eşecului măsurilor de izolare anunţate prin surprindere în încercarea de opri răspândirea pandemiei de COVID-19, scrie AFP.

"Demisia ministrului nostru de interne nu a fost acceptată. El va continua să îşi îndeplinească funcţia", a declarat preşedinţia turcă.

Vineri seară, Ministerul de Interne, sub conducerea lui Süleyman Soylu, a luat prin suprindere milioane de turci anunţând intrarea în vigoare două ore mai târziu a interdicţiei de părăsire a domiciliului timp de 48 de ore în cele mai mari 30 de oraşe din ţară.

Acest anunţ de ultim moment a făcut ca, în special la Istanbul, mii de turci în panică să se precipite în magazine pentru a face provizii, fără a ţine cont de regulile de distanţare socială.

Exprimându-se după scenele de haos de vineri seară, Süleyman Soylu a subliniat că măsura de izolare s-a derulat în cadrul "instrucţiunilor preşedintelui nostru", Recep Tayyip Erdogan.

Duminică, Süleyman Soylu şi-a asumat însă "întreaga responsabilitate pentru punerea în aplicare a acestei măsuri".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Nimicul la putere

5 Așa o fi?