Coronavirus: FIFA nu va acorda anul acesta premiul rezervat celui mai bun fotbalist al planetei (presă)

Coronavirus: FIFA nu va acorda anul acesta premiul rezervat celui mai bun fotbalist al planetei (presă)

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) nu va acorda anul acesta titlul de cel mai bun jucător al planetei, care va rămâne vacant, decizând să anuleze gala premiilor The Best pentru sezonul 2019-2020, din cauza pandemiei de coronavirus, anunţă cotidianul sportiv spaniol Marca.

Ceremonia respectivă trebuia să aibă loc în luna septembrie, la Milano, însă criza globală generată de Covid-19 i-a făcut pe responsabilii FIFA să decidă anularea acesteia.

Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) a fost câştigătorul premiului The Best în 2019, când a reuşit să se impună în faţa olandezului Virgil van Dijk (FC Liverpool) şi a portughezului Cristiano Ronaldo (Juventus Torino).

În 2018, trofeul The Best i-a revenit croatului Luka Modric, după ce mijlocaşul lui Real Madrid a condus naţionala ţării sale până în finala Cupei Mondiale din Rusia.

Revista franceză France Football, care acordă cel mai râvnit trofeu din fotbalul mondial, Balonul de Aur (câştigat anul trecut tot de Messi), nu a luat deocamdată nicio decizie în privinţa ceremoniei sale.

Nici UEFA nu a luat o decizie în privinţa galei sale anuale, care are loc de obicei în ultima zi a lunii august la Monaco, cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor Ligii Campionilor. Anul trecut, titlu de cel mai bun jucător a fost atribuit de forul fotbalistic european fundaşului Virgil van Dijk, câştigător al Champions League cu Liverpool.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”