Coronavirus: Franţa raportează un record zilnic de noi contaminări: 60.486 de cazuri

Coronavirus: Franţa raportează un record zilnic de noi contaminări: 60.486 de cazuri

Franţa a înregistrat vineri 60.486 de noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, după ce joi a raportat 58.046 de cazuri, informează AFP citând datele furnizate de ministerul sănătăţii de la Paris.

Noile îmbolnăviri ridică numărul total de cazuri confirmate la 1.66 milioane, ceea ce situează Franţa în urma Rusiei care, cu 1.73 milioane de cazuri, ocupă locul al patrulea la nivel mondial după SUA, India şi Brazilia.

Ministerul francez a raportat, de asemenea, 828 de noi decese cauzate de COVID-129, dintre care 398 în spitale în ultimele 24 de ore şi 430 de decese în azile de bătrâni în ultimele trei zile. Joi, ministerul a raportat 363 de decese în spitale.

Cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 într-o singură zi în Franţa s-a înregistrat pe 15 aprilie: 1.438 de morţi.

La o săptămână după ce guvernul a impus o nouă carantină la nivel naţional, numărul persoanelor spitalizate a crescut cu 553 şi a ajuns la un total de 28.979, cea mai mică creştere zilnică în ultimele aproape trei săptămâni.

Numărul persoanelor aflate la terapie intensivă cu COVID-19 a crescut cu 101, ajungând la un total de 4.331 de cazuri, cea mai mică creştere din ultimele şase zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu