Coronavirus: Frontiera dintre Canada şi SUA rămâne închisă încă o lună, a anunţat premierul canadian

Coronavirus: Frontiera dintre Canada şi SUA rămâne închisă încă o lună, a anunţat premierul canadian

SUA şi Canada au decis să prelungească închiderea parţială a frontierei lor comune cu încă o lună, din cauza pandemiei cu noul tip de coronavirus, a anunţat sâmbătă premierul canadian Justin Trudeau, informează AFP.

"Confirm astăzi că SUA şi Canada au ajuns la un acord pentru prelungirea cu 30 de zile" a acestei închideri parţiale a frontierei pentru deplasări neesenţiale, a spus Trudeau în timpul conferinţei sale zilnice.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că restricţiile la frontiera dintre cei doi vecini ar fi "printre primele care vor fi ridicate". "Canada stă bine, noi stăm bine, vom vedea la un moment dat ce vom face", a spus Donald Trump legat de frontieră.

Joi, premierul canadian estima că va fi nevoie să treacă "încă multe săptămâni" înainte de redeschiderea completă a frontierei dintre Canada şi Statele Unite.

De 9 ori mai puţin populată decât Statele Unite, Canada numără aproximativ de 20 de ori mai puţine cazuri de noul coronavirus şi de 30 de ori mai puţine decese decât vecinul său american. Cele mai afectate două provincii canadiene, Quebec şi Ontario, sunt însă învecinate cu statul New York, epicentrul pandemiei din SUA.

Pe 21 martie, cele două ţări au decis de comun acord să închidă frontiera lor pentru o primă perioadă de 30 de zile, cu excepţia transportului de bunuri şi mărfuri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…