Coronavirus: În mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricţii

Coronavirus: În mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricţii

De miercuri, în mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricţii, în cadrul eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus, semnalează dpa.

'Situaţia epidemiologică din ţara noastră continuă să se înrăutăţească', a declarat Giovanni Rezza, înalt oficial în Ministerul Sănătăţii de la Roma. El a susţinut că există suficiente motive pentru măsuri mai stricte, 'în special în regiunile cele mai afectate'.

Provincia Bolzano urmează să devină 'zonă roşie', alături de Lombardia, Piemont, Valle d'Aosta, de asemenea din nordul ţării, şi Calabria, din sud, unde circulaţia este interzisă. Liguria (nord), Toscana, Abruzzo şi Umbria (centru) şi Basilicata (sud) vor fi declarate 'zone portocalii', unde se vor impune noi restricţii privind deplasările şi vor fi închise restaurantele şi barurile, dar vor rămâne deschise magazinele, ca şi în Sicilia şi Puglia, aflate deja în această situaţie.

Guvernul italian a mai stabilit şi 'zone galbene', unde intensitatea epidemiei este mai redusă şi se aplică interdicţii de circulaţie doar pe timp de noapte. În acestea sunt închise doar muzeele, iar învăţământul se desfăşoară exclusiv online numai în licee şi universităţi.

Măsurile aplicate începând de săptămâna trecută vor rămâne în vigoare până în 3 decembrie.

Diferenţierea s-a făcut în speranţa că evitarea blocării totale a ţării va diminua impactul asupra economiei.

Luni, în Italia s-au raportat 25.271 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţ în scădere faţă de recordul de aproape 40.000 înregistrat sâmbătă. Numărul total de cazuri a ajuns la 960.373, iar cel al deceselor, în creştere cu 356, la 41.750. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”