Coronavirus: Indonezia şi-a asigurat 155,5 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 şi doreşte încă 116milioane

Coronavirus: Indonezia şi-a asigurat 155,5 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 şi doreşte încă 116milioane

Indonezia şi-a asigurat 155,5 de milioane de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus şi se află în căutarea a încă 116 milioane prin acorduri cu Pfizer, AstraZeneca şi programul global de vaccinare COVAX, arată datele guvernului de la Jakarta publicate joi, potrivit Reuters.

Dacă acordurile vor fi semnate, Indonezia, cea mai populată ţară din Asia de Sud-Est, cu peste 270 de milioane de locuitori, va dispune de 271,5 de milioane de doze de vaccinuri, peste obiectivul său de 246,6 de milioane.

Ţara şi-a asigurat deja 125,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Sinovac Biotech Ltd şi 30 de milioane de la Novavax Inc., potrivit datelor prezentate parlamentului de Budi Gunadi Sadikin, şeful unui grup de lucru responsabil pentru redresarea economică.

Autorităţile se află în discuţii cu Pfizer şi AstraZeneca pentru a cumpăra 50 de milioane de doze de la fiecare şi se aşteaptă să primească 16 milioane de doze din partea mecanismului COVAX pentru accesul mondial la vaccinuri împotriva COVID-19, susţinut de OMS.

De asemenea, acestea intenţionează să poarte discuţii săptămâna aceasta cu dezvoltatorul de vaccinuri Moderna, a precizat Budi.

Un prim lot de 1,2 milioane de doze de vaccin Sinovac a sosit săptămâna aceasta, iar altul de 1,8 milioane de doze este programat pentru luna viitoare, în contextul în care autorităţile aşteaptă autorizaţia de urgenţă pentru a începe să utilizeze vaccinul.

Un purtător de cuvânt al Bio Farma, partenerul local al Sinovac, a precizat în această săptămână că vaccinarea ar putea începe în luna februarie, în funcţie de rezultatele studiilor de fază 3 care se desfăşoară în prezent.

Preşedintele Joko Widodo a declarat că lucrătorii din domeniul sănătăţii, poliţia şi personalul militar vor avea prioritate la vaccinare.

Indonezia s-a confruntat cu cel mai grav focar de COVID-19 din Asia de Sud-Est, înregistrând circa 600.000 de infectări şi peste 18.000 de decese.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu